“Aku seorang pendosa, aku isteri orang yang curang, berselingkuh dengan boss sendiri yang juga suami orang”

Assalamulaikum. Mohon admin hide kan identiti dan profile saya. Saya seorang pendosa.

Saya isteri orang yang curang, bersel¡ngkuh dengan bos sendiri yang juga suami orang. Biar saya namakan dia Mr A.

Hubungan saya dan suami ok, tiada masalah dan suami saya seorang yang bertanggungjawab dan penyayang.

aya berumur awal 40an dan Mr A tua 10 tahun dari saya. Kami sama2 sudah berumah tangga dan mempunyai anak2 yang sedang meningkat remaja dan dewasa.

Mr A sebenarnya sudah lama menyimpan perasaannya terhadap saya. Sanggup create akaun Instagram semata2 nak stalk saya. Dia selalu puji saya katanya saya ni taste dia la, sedap mata memandang la even depan staff2 lain.

Mula2 memang saya tak layan pun anggap dia bergurau dan sebab respect dia as my boss. Staff2 di pejabat mula bergossip yang Mr A memang sukakan saya.

Dependekkan cerita satu hari saya dan Mr A ke outatation atas urusan kerja dan dia telah meluahkan perasaan nya pada saya.

Mr A juga berterus terang tentang kisah hidupnya yang mana saya boleh simpulkan yang dia memang seorang womanizer dan semua sc4ndalnya yang terdahulu adalah isteri orang.

Walaupun begitu tak pernah sekali pun dia memburuk2 kan isterinya tetapi menurut penceritaannya, isterinya jenis yang kuat cemburu.

Mr A memang pandai berkata2, sweet talker, pandai memujuk dan sejak dari itu kami semakin rapat dan setiap hari akan berkomunikasi di whatsapp kecuali waktu malam, weekend dan public holiday.

Bulan berikutnya kami outstation bersama sekali lagi selama 5 hari atas urusan kerja dan disaat itulah kami telah terlanjur.

Hubungan kami bertambah rapat, hampir setiap hari lunch bersama. Kami pernah berbincang tentang hala tuju hubungan ini dan dia berterus terang menyatakan yang tak mungkin dia akan bercerai dengan isterinya sebab memikirkan anak2. Dan saya juga berfikiran yang sama.

Sepanjang perhubungan kami, saya sering dilanda perasaan bersalah dan rasa berdosa pada suami, anak2 dan juga Tuhan. Saya juga pernah sengaja mencari fasal dengan Mr A dengan block dia dari social media dan whatsapp selama 2 minggu dan akhirnya saya mengalah sebab tak sanggup nak menanggung rindu padanya. Sejak akhir2 ini perasaan berdosa itu datang lagi.

Saya sering menangis bila memikirkan dosa yang saya lakukan, betapa rendahnya maru4h dan akhlak saya bercampur baur dengan perasaan cinta, rindu, sayang dan b€nci saya pada Mr A.

Disini saya mohon pendapat, jika saya ingin menamatkan hubungan terlarang ini, perlukah juga saya berterus terang dengan suami saya tentang apa yang sudah berlaku antara saya dan Mr A?

Related Posts

SEMASA